Een huisdierverzekering… Is dit écht noodzakelijk? En wat als je in Nederland woont maar toch naar een Belgische dierenarts wilt?
Natuurlijk hoop je altijd dat je nooit beroep hoeft te doen op een verzekering, of dit nou voor je huis, je auto of je dier is. Toch geeft het een extra gevoel van veiligheid en comfort wanneer er toch onverwachts een probleem opduikt. De kosten kunnen in geval van een spoedgeval met je dier – denk maar aan een aanrijding, een maagkanteling of een dringende operatie - snel erg hoog oplopen. Er is dan geen tijd om eerst nog te sparen of rustig te rekenen wat kan en niet kan, er moeten meteen beslissingen genomen worden en je dier moet geholpen worden.
Andersom kan het ook zijn dat je dier chronisch ziek wordt en vaak onderzocht moet worden of levenslang dure medicatie moet krijgen. Wat als het onmogelijk is om deze kosten te dragen? Zeker in zo’n gevallen kun je opgelucht ademhalen als je kunt terugvallen op een huisdierverzekering.
Hoe jonger een dier is, hoe waardevoller en voordeliger het is om een verzekering af te sluiten. Afhankelijk van het type verzekering, worden ook bv. sterilisaties/castraties, vaccinaties, preventieve ontwormingen etc. terugbetaald.
Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen met elk hun eigen formules en het loont dan ook steeds de moeite om ze naast elkaar te leggen en te vergelijken.
Voor BELGIË zijn de twee meest bekende verzekeringen Santé Vet (zowel hond als kat; https://www.santevet.be/nl/) en Corona Direct (enkel hond; https://www.coronadirect.be/nl/familie/hond/).
Voor NEDERLANDSE eigenaars betaalt voorlopig enkel Ohra (hond en kat; https://www.ohra.nl/huisdierenverzekering) kosten terug die bij een dierenarts in België gemaakt worden.